TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

PERSBERICHT

TuinIdee 2017: feestelijke 25e editie volop (tuin)inspiratie

Veel belangstelling voor de laatste trends en duurzaam tuinieren

’s-Hertogenbosch, 20 februari 2017 – De 25e editie van TuinIdee, die van 16 tot en met 19 februari jl. plaatsvond in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch trok 25.000 bezoekers. Bezoekers lieten zich volop inspireren en informeren over trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van (duurzaam) tuinieren. TuinIdee 2017 kende een complete hal vol met voorbeeld- en trendtuinen, een heus Tuinencarnaval en meer dan 225 exposanten, waarvan zo’n 25 met zelf aangelegde showtuinen.
 
Aandacht voor groen
Organisator Jennie Elzinga: “Er was veel belangstelling voor de grote hal met voorbeeldtuinen, waar de bezoekers niet alleen in de tuinen konden rondkijken maar waar men ook vanaf boven een prachtig zicht had via de unieke loopbrug. Het thema de Klimaatbestendige tuin, over hoe stenen ingeruild kunnen worden door groen, was ook zeer in trek.” Daarnaast was de bezoeker vooral op zoek naar de trends voor 2017. Ook het Tuintheater met doorlopend presentaties werd massaal bezocht. “Met name op zaterdag was er topdrukte tijdens de presentaties van Rob Verlinden & Ivo Putman en aansluitend de presentatie van (boer) Tom Groot samen met Jurgen Smit” aldus Jennie Elzinga. Het Green Your Day festival toonde de bezoekers hoe de voorbeeldtuinen konden worden doorvertaald naar een kleine tuin of balkon en de Klimaatkamers waar de bezoeker kon beleven hoe het beste met de extreme weersomstandigheden om te gaan, trok eveneens veel belangstellenden. 

De TuinIdee 2017 Innovatie Award ging op de openingsdag naar de geïsoleerde en modulaire tuinhuizen van Hermes Isolatiesysteembouw B.V. De Japans geïnspireerde tuin van Secret Gardens sleepte de eerste prijs voor hun showtuin in de wacht.
 
De volgende editie van TuinIdee vindt plaats van 22 t/m 25 februari 2018 en wordt wederom in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch gehouden. Meer informatie hierover is te vinden op www.tuinidee.nl.


Noot voor de redactie (niet ter publicatie):
Bron en beeldmateriaal: TuinIdee
Contact: Voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal en/of actiematige samenwerking neemt u contact op met mw. Juul Janssen via +31 73 52 33 366 of j.janssen@2xpo.nl

 

Perscontact:

Mw. Juul Janssen (2XPO) via
j.janssen@2xpo.nl, tel +31 73 52 33 366

Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie