TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Showtuinen hoveniers 

Op TuinIdee 2017 zijn meer dan twintig tuinen gerealiseerd door zorgvuldig geselecteerde hoveniersbedrijven. Zij tonen hun vakmanschap in eigentijdse presentaties aangevuld met veel beeldmateriaal van andere reeds aangelegde tuinen, terrassen en daktuinen. Daarnaast vindt u tal van stands van tuinontwerpers en hoveniers met informatieve en originele bedrijfspresentaties.  

Klik hier om foto's te bekijken van de showtuinen van 2016

Een greep uit de ontwerpschetsen van de door hoveniers aangelegde showtuinen op TuinIdee 2017:

De stoere lounge tuin
Door: Florissant Tuinen

In deze van Florissant tuinen spelen stoere elementen een hoofdrol. Ruwe planken, toegepast als afscheiding, verhoogde bakken en vlonder, afgewisseld met zeer grote betontegels geven de tuin een robuust karakter. De beplanting is de groene tegenhanger hiervan en maken het geheel prettig om in te verblijven. Grassen voor een natuurlijk karakter en vaste planten die in de winter bloeien voor kleur. De bomen zorgen voor het nodige bladerdak. Kortom; een harmonie van contrasten.

 

De verrassende en behaaglijke tuin
Door: Hoveniersbedrijf De Bruijn & Sabelis B.V.

Hoveniersbedrijf de Bruijn en Sabelis komt dit jaar met een verrassende en behaaglijke tuin. De spannende lijnen zorgen voor een optische vergroting, waardoor de tuin verrassend ruim oogt. Sfeervolle beplating brengt deze tuin tot leven en zorgt voor een behaaglijke sfeer waar het goed toeven is. Deze tuin laat de kracht van een ontwerp van De Bruijn & Sabelis zien: de ruimte wordt maximaal benut. 

 

Een moderne tuin vol leven
Door: Hoveniersbedrijf Kerkhofs

Een mooie balans tussen onderhoudsvriendelijk en toch sfeervol maakt deze tuin van Hoveniersbedrijf Kerkhofs tot een aangename omgeving. De robuuste Douglas pergola gecombineerd met  groene bomen geeft een knus gevoel. Het waterleven zorgt voortdurend voor leven en beweging in de tuin. Een tuin om lekker tot rust te komen.

 

Virtueel is ook reëel
Door: Hoveniersbedrijf Martin Buijtels

Dit jaar gaat Hoveniersbedrijf Martin Buijtels voor een strakke aanpak. In deze tuin is groen belangrijk, want daar hoort een tuin volgens dit hoveniersbedrijf voor een groot deel uit te bestaan. In deze tuin een kijkje nemen in de nabije toekomst; ‘swipe’ je weg door de projecten en vind jouw droomtuin! Deze tuin is een inspiratieplek waar ideeën tot leven komen.

 

De natuurbewuste woonomgeving
Door: Hoveniersbedrijf van Amelsfoort

Gezond leven begint bij gezond wonen. Deze tuin valt op door haar vormgeving en kleurkeuze. In de tuin worden de vier basiselementen aarde, lucht, water en vuur verwerkt, zodat u zelf kunt ervaren wat deze elementen met u doen. Hoveniersbedrijf van Amelsfoort legt haar tuinen aan op basis van energetische ontwerpen. Hierdoor wordt er een leefomgeving gecreëerd waarin iemand zich onbewust ontspant en energie op doet, simpelweg door er te zijn.

 

De natuurlijke moderne tuin
Door: Hoveniersbedrijf van Oorschot

Hoveniersbedrijf van Oorschot komt met een natuurlijke tuin. Deze is in twee stukken verdeeld en kenmerkt zich als een royale, maar toch groene, knusse en rustgevende tuin. Het terras is voorzien van een pergola welke doorloopt in de vijver. De vijverrand is gemaakt met het Anyborder® systeem en sluit aan op de vorm van het terras. De grote zwerfkei ‘zweeft’ zelfs in de vijver! Door de begroeide achterkant vormt de tuin nog meer één geheel. 

 

De krachtige en sfeervolle tuin
Door: KRACHT3 groenarchitectuur

Steeds meer zoeken we naar rust en balans in ons drukke leven. KRACHT3 groenarchitectuur kiest met deze tuin voor eenvoud. De tuin is een plek om tot rust te komen,  daarom is er in deze tuin gekozen voor strakke belijning en sfeervolle beplanting. 
 
 

De kracht van rust
Door: Lips Groen Hoveniers B.V.

Balans tussen mens en omgeving is het uitgangspunt voor de tuinen van LipsGroen Hoveniers B.V.  Een groene  buitenomgeving waar je je thuis voelt en op adem kunt komen. Met behulp van wetenschappelijk getoetste handvatten creëren ze een groene baanbreker waar rust de boventoon voert. Met natuurlijke materialen en de juiste vormen op de juiste plek wordt de tuin een harmonieuze buitenomgeving waar je lekker kunt bijtanken.

 

Harmonie zonder zorgen
Door: Michel Verhoeven Tuinen BV

Deze tuin van Michel Verhoeven Tuinen is strak, sober en wintergreon. De levendige beplanting en strakke belijning zorgen voor de juiste harmonie in de tuin. De tuin is arbeidsvriendelijk, waardoor je optimaal kan genieten zonder zorgen.
 

 

Een hoogwaardige en kwalitatieve tuin
Door: Reijrink-Heijmans Landschapsinrichting

De kleurrijke beplanting in deze tuin zorgt voor een warme sfeer. De projecten van Reijrink|Heijmans staan voor kwaliteit en hoogwaardigheid. Met deze gedachten presenteren zij ook hun tuin op TuinIdee.
 

Het Brabantse buitenleven
Door: Stoop Tuinen, Compass Pools en Design 2 Chill

In de tuin van Stoop Tuinen, Compass Pools en Design 2 Chill staat het goede Brabantse buitenleven centraal. Een fijne overdekte lounge, een grote tafel om met familie en vrienden uitgebreid aan te vertoeven en een luxueus zwembad met zonneplankier en ligbedden. 

 

De landelijke en feestelijke tuin
Door: Verteegh Hoveniers

Deze tuin is een landelijke, maar ook feestelijke tuin. In de stoere douglas overkapping is een zitgedeelte gecreëerd. Het terras van keramische tegels zorgt voor een strak en speels geheel. De verhoogde borders met daarin prachtige beplanting maken samen met een kwalitatief stuk kunstgras de tuin helemaal af. Omdat Versteegh Hoveniers 12,5 jaar bestaat kan het feestelijke sfeertje natuurlijk ook niet ontbreken. Daarom hebben ze een rad van fortuin, waar ze tijdens TuinIdee 2017 vele prijzen gaan weggeven!

 


Een greep uit de door hoveniers aangelegde showtuinen op TuinIdee 2016:

  
Showtuinen hoveniersShowtuinen hoveniersShowtuinen hoveniers
Showtuinen hoveniersShowtuinen hoveniersShowtuinen hoveniers
Showtuinen hoveniers

Showtuinen hoveniersShowtuinen hoveniersShowtuinen hoveniers    
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie