TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Grondmonster-onderzoek

Bezoekers van TuinIdee kunnen in het Tuinatelier hun tuingrond laten testen op de pH- (zuurgraad) en EC-waarde (of er al dan niet voldoende voedingsstoffen in de grond zitten).

De pH-waarde (zuurgraad) van de grond is van groot belang voor de opneembaarheid van voedingsstoffen. Indien de pH te laag of te hoog is, blijven goede resultaten van groei en bloei ver achter, de plant is vatbaarder voor ziekten, de opbrengst is aanmerkelijk lager en het blad is niet mooi groen. Een juiste pH is dus essentieel.

EC-waarde: door verschillende oorzaken kan het zoutgehalte in de grond te hoog zijn o.a. ook door het gebruik van een overmaat aan organische mest of kunstmest. In het Tuinatelier kunt u de waarde laten bepalen. Bij een te hoge EC-waarde moet de grond doorgespoeld worden; bij een te lage moet men bijmesten tot de aangegeven waarde.

Neem meerdere grondmonsters uit de bovenste 5 tot 15 cm van de bodem van uw tuin. Meng deze goed en breng voor de test 70 à 100 gram van het mengsel in een plastic zakje mee naar het Tuinatelier. Daar worden de twee metingen ter plekke verricht tegen contante betaling van € 2,-. De uitslagen worden op een kaartje genoteerd. U krijgt advies op welke wijze u de pH dient te verlagen of dient te verhogen en of er al dan niet moet worden bijgemest.

>> Terug
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie