TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Ontmoet de tuinexperts

Iedereen heeft groene vingers            

”Bloemen en planten hebben ons altijd al omringd. Helaas denken velen geen groene vingers te hebben en dat is onnodig. Iedereen heeft groene vingers. Mijn missie is; groen moet weer leuk worden! Met het online inspiratieprogramma ’Green your day’ helpen we consumenten om met groen aan de slag te gaan. We tonen op www.greenyourday.nl en op TuinIdee stap voor stap hoe men met groen en decoratie kan werken in huis, tuin of balkon. Met eenvoudige creaties en uitleg vanuit de traditie, vakmanschap en trends willen we Nederland groener maken.''
- Romeo Sommers -


Beleving met bollen & planten

Dit jaar is ook (boer) Tom Groot aanwezig op TuinIdee. Op zaterdag, in het Tuintheater, geeft hij drie keer een presentatie over het gebruik van bollen & planten en over hoe je inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin. Op een leuke en interactieve manier deelt hij zijn ervaring op het gebied van tuinieren en zijn kennis over – en liefde voor de bollen.
- (boer) Tom Groot - tuinexpert bij Eigen Huis & Tuin - 
 

Een tuin is plezier hebben en genieten, dat willen wij uitdragen!

''Tuinieren doen we voor ons eigen plezier en genot, genieten staat daarbij voorop! Mensen hebben ook dit jaar weer behoefte aan kleur. In het programma Robs Grote Tuinverbouwing en op TuinIdee laten wij wekelijks zien hoe makkelijk en snel je kleur kunt toevoegen met een likje verf, gekleurde potten, plantenbakken en accessoires. Op die manier kun je met kleine veranderingen, het jaarrond, volop genieten van je tuin!''
- Rob Verlinden & Ivo Putman - presentatoren bij Robs Grote Tuinverbouwing -
 

Tuin wordt groener

”De tuin verandert en wordt een plaats waarin wat valt te beleven. Met meer groen en dierlijk leven. Momenteel zit niemand op extra onderhoud te wachten. Want daarmee associeert men, niet helemaal terecht, planten in de tuin. Maar ook dit zal veranderen, tuinieren geeft ontspanning en zal leuk gevonden gaan worden. Een kwestie van tijd.
 
Het belangrijkste blijft dat de tuin een plek is waarin je graag vertoeft. Met elementen als een gezonde hoeveelheid groen, een heerlijke plek om te eten en/of te loungen, voldoende speelruimte voor de kids en wellicht een overdekt terras. Een tuin dus met ‘the best of both worlds’, harde materialen waar nodig en groen waar het kan.

TuinIdee is hét event bij uitstek om nieuwe ideeën op te doen en het voorjaar op te snuiven. Werkelijk alles op tuingebied is hier te zien en er zijn mooie voorbeeldtuinen. Ik ben al jaren gastheer van het drukbezochte Tuintheater, met veel plezier. Er is jaarlijks een ander programma dat bol staat van informatie. Behalve de snoeipresentaties, die zijn er elk jaar weer. Deze verzorg ik zelf en heeft u een vraag, dan behandelen we die direct! Wat mij betreft dus heel graag tot op TuinIdee.”
- Jurgen Smit -
 

Zelf groente en fruit telen is eenvoudig

We moeten met z’n alle gezonder gaan eten. Maar het telen van groente en fruit staat zover van ons af, dat we niet meer weten hoe het moet en daardoor eten we er steeds minder van. We moeten weer leren hoe we onze eigen groente en fruit telen. Maar dan wel graag op een moderne manier. We willen met z’n allen wel wat tijd besteden aan het verbouwen van fruit, maar graag wel zo makkelijk mogelijk.

Met de MiniTree is het heel eenvoudig om je eigen appelboom in je tuin te hebben. Een appelboom die je niet hoeft te snoeien. Oogst uit eigen tuin op een moderne manier, met als resultaat gezonde voeding. En je weet wat ze zeggen: ''an Apple a day keeps the doctor away.''

- Corine Fleuren -
 
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie