TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, georganiseerd door de VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen, worden talentvolle leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld.

Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten ze laten zien dat ze niet alleen een tuin kunnen aanleggen, maar dat ze ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd. Op de eerste drie dagen van TuinIdee zijn de teams in volle actie, op zondag is het eindresultaat te zien. Op zaterdagmiddag is de prijsuitreiking. Uiteraard wordt er op alle dagen uitleg gegeven waar u op kunt letten als het gaat om een vakkundig aangelegde tuin.

Het winnende team is:

  • Team AOC Oost Almelo: Stefan Schoolderman en Timo Kruize

De overige teams waren:

  • 2e: Team Wellantcollege Houten: Jochem Molenaar en Niels Landwaart
  • 3e: Team Groenhorst Velp: Steffen Olyslager en Niek Graven
  • 4e: Team Helicon Boxtel: Ralph Daris en Sven Jansman

Op zaterdag 18 februari is om 16.00 uur op de VHG-stand bekend gemaakt wie zich na deze spannende strijd Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2017 mag noemen en uitgezonden wordt naar de hovenierswedstrijden op WorldSkills in Abu Dhabi.

De presentatie is deze middag in handen van Egbert Roozen (directeur VHG) en Marit van Bohemen (bekend van diverse tv-programma’s op RTL 4 en SBS 6).

Het wedstrijdplein op TuinIdee 2017 is ingericht in Hal 1, de Brabanthal.
 

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie