TUINIDEE 2018 Ontdek, proef en beleef het beste voor buiten 22 t/m 25 februari Brabanthallen 's-Hertogenbosch

TuinIdee Innovatie Award 2017

Op donderdag 16 februari a.s. is de winnaar van de TuinIdee 2017 Innovatie Award in het Tuintheater bekend gemaakt. De Award is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven die aantonen dat innovatie nodig en mogelijk is en inspelen op de veranderende wensen van u als consument. Het gaat hierbij om producten, planten, technieken en/of diensten. De genomineerde innovaties, vaak primeurs, zijn op TuinIdee 2017 te zien in een speciale expositie.


De eerste, tweede en derde plaats voor de TuinIdee 2017 Innovatie Award zijn gegaan naar: 

1e prijs: Geïsoleerde en modulaire tuinhuizen voor de doe-het-zelver van Hermes Isolatiesysteembouw B.V. 

Hermes tuinhuizen zijn volledig geïsoleerde en onderhoudsvrije tuinhuizen met een strakke, moderne vormgeving. Het dak en de wanden zijn voorzien van staal geïsoleerde sandwichpanelen. De constructie is volledig modulair; de deur en ramen kunnen op iedere gewenste plek geplaatst worden. Door de speciale coating aan de buitenwanden treedt er door de jaren heen geen verkleuring op en is groenaanslag eenvoudig te verwijderen. Ook zijn de tuinhuizen volledig naaddicht waardoor er geen ongedierte binnen kan komen.
Meer info: www.hermesisolatie.nl

2e prijs: TimberLED; duurzame buitenverlichting van Van Vliet Kastanjehout

TimberLED is buitenverlichting op zonne-energie volledig samengesteld uit duurzame materialen. Er wordt gebruik gemaakt van duurzaam Europees hout in combinatie met energiezuinige LED-verlichting. Er is geen voedingskabel nodig voor deze verlichting. Het systeem bestaat uit lantaarnpalen, PV unit en een accu-unit. De TimberLED is verkrijgbaar in diverse designs en heeft een programmeerbaar licht-cyclus.
Meer info: www.kastanjehout.nl

3e prijs: Prefab systeem voor verhoogde vijvers, zwembaden en borders van Hoveniersbedrijf van Oorschot

Hoveniersbedrijf van Oorschot heeft een systeem ontwikkeld voor het maken van stalen verhoogde vijverranden, zwembaden en tuinborders. Het systeem bestaat uit profielen met diverse vaste lengtes en hoeken, die op een houten frame gedrukt kunnen worden. Het rubberfolie verdwijnt hiermee uit het zicht en wordt extra vastgeklemd. Hierdoor zit het systeem goed vast en krijgt de vijver een strakke afwerking. Het systeem biedt een eenvoudig en betaalbare oplossing voor hoveniers en de doe-het-zelver.
Meer info: www.oorschothovenier.nl

De overige genomineerden zijn: 
Ergonomisch tuingereedschap van Agriculture of Tomorrow

Het ergonomisch gereedschap, ontwikkeld door Agriculture of Tommorow, is speciaal tuingereedschap voor verlichting van de werkzaamheden. De gebogen steel zorgt voor drukverlichting bij het verwijderen van onkruid in de tuin. De kracht wordt opgevangen in het midden van de steel, waardoor een gemakkelijke beweging ontstaat en een kromme rug wordt voorkomen. De holle vorm van de schoffel aan beide kanten zorgt ervoor dat het onkruid eenvoudig en snel wordt ingevangen.
Meer info: www.agriculture-of-tomorrow.eu

Zwembaden met natuurlijk gefilterd water van Biotop Benelux B.V.

PurePools is een duurzaam alternatief voor prefab zwembaden die worden gezuiverd met chloor of andere chemicaliën. De PurePools zijn gevuld met natuurlijk water die door het zuiveringssysteem van Biotop wordt gefilterd. Het systeem is laag in energieverbruik door de componenten uit het zwemvijversysteem en de goede wandisolatie. Er is een brede keuze uit afmetingen, kleur en accessoires.
Meer info: www.zwemvijver.nl/purepools

Kant-en-klare kweekset voor kiemgroenten van C-DIT

BIJT is een kant-en-klare kweekset waarmee je snel en simpel diverse kiemgroenten kunt kweken. De kweekset bevat een herbruikbare pot die gevuld wordt met water en een biologisch afbreekbaar zaadpad. Deze pad bestaat uit een substraatmat van vezelhennep, biologische zaainaden en een houder van biologisch afbreekbaar plastic. De kweekset is te gebruiken voor diverse soorten kiemgroenten zoals tuinkers en taugé. Door nieuwe zaadpads te gebruiken kan er na de oogst weer opnieuw gekweekt worden.
Meer info: www.bijt.eu

Onkruid verwijderen met infrarood straling van Lankhaar Techniek

De INFRAWEEDER is een draagbare onkruidbrander met gasfles op een steel of met gasfles in een rugzak. De brander is uitgevoerd met een keramische branderbodem. Hierdoor ontstaat een optimaal energiezuinige brander zodat onkruidcellen openbarsten en het onkruid afsterft. De brander is veilig in gebruik omdat er geen open vlam aanwezig is.
Meer info: www.lankhaartechniek.nl

Designkroonluchter voor in de tuin van Led-e-Lux

Led-e-Lux heeft een moderne designkroonluchter ontwikkeld speciaal voor verlichting in de tuin. De lichthulzen zijn van een weersbestendig acrylaat gemaakt en het geraamte bestaat uit duurzaam materiaal, roestvrijstaal en aluminium. De kroonluchter is zuinig en geeft een warm licht (2700K). Tevens is de lichtbron aan te passen naar eigen smaak en kleur.
Meer info: www.ledelux.nl

(Sier)split als CO2 opruimer tegen klimaatverandering van Living Luxury

Living Luxury komt met greenSand, een (sier) split zandproduct die Olivijn bevat. Dit is een mineraal dat CO2 verwijdert uit de lucht. Dit helpt de klimaatverandering tegen te gaan. GreenSand kan worden gebruikt voor o.a. halfverharding, potgrond en tuinaarde. Ook voegt dit product magnesium toe aan de bodem volgens ‘slow release’ principe.
Meer info: www.livingluxury.nl
 

Veilig gereedschap voor het kloven van hout van No-Axe

De NO-AXE is een slim stuk gereedschap waarmee veilig hout gekloofd kan worden om o.a. aanmaakblokjes te maken. Door middel van een speciaal ontwikkelde standaard en hamer kan hout (tot 15 cm) veilig en eenvoudig gekloofd worden. De hamer is voorzien van een stevige rubberen grip, wat het slaan comfortabel maakt. Door de grote harde rubberen hamerkop wordt het hout gemakkelijk geraakt en schiet het niet weg. De standaard zorgt ervoor dat er niet in het midden gemikt hoeft te worden of het hout omvalt.
Meer info: www.no-axe.com

Cocos substraat op basis van natuurlijk restproduct van Wilma’s Lawn and Garden

Omdat traditionele substraten schaarser worden heeft Wilma’s Lawn and Garden twee substraten ontwikkeld op basis van natuurlijke restproducten uit ontwikkelingslanden. Dit professionele kweekmedium is samengesteld uit kokosgruis, -chips, -vezels en perliet. Cocolite-11 is standaard voorzien van meststoffen en mineralen en kan water langer vast houden. Cocolite-22 is een luchtiger substraat en zorgt voor een optimale afwatering. Beide substraten hebben het RHP keurmerk en zijn herbruikbaar. De substraten zijn geschikt voor de teelt van fruit, bloemen, groenten en kamerplanten.
Meer info: www.wilmaslawnandgarden.com

Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2014 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie