26 februari t/m 1 maart 2015 Brabanthallen 's-Hertogenbosch Dé inspiratiebron voor prinsheerlijk buitenleven
Koop uw tickets

PERSBERICHT

TuinIdee krijgt boost

Grootste tuinevent van Nederland breidt uit
 
’s-Hertogenbosch, 27 augustus 2014 – Het grootste tuinevent van Nederland, TuinIdee, wordt volgend jaar nog groter. De afgelopen editie kende 7% meer bezoekers en in 2015 wordt gerekend op 10.000 extra bezoekers doordat tegelijkertijd BOOST your life wordt georganiseerd. Dit is een nieuw evenement dat zich richt op de actieve 50-plusser met ambitie en een bovengemiddeld inkomen. Beide evenementen worden gehouden van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart 2015 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het publiek kan met één entreebewijs zowel TuinIdee als BOOST your life bezoeken. Op TuinIdee zal tevens een bijzondere inzending van de Gentse FLORALIËN te zien zijn.
 

Tevredenheid

TuinIdee 2015 bouwt verder op onderzoeksresultaten van 2014. Zo’n 65% van de bezoekers toonde interesse in het volledig of gedeeltelijk aanleggen van de tuin. In 2013 was dit 58%. De gemiddelde tuininvestering van de bezoeker is € 2.500,- per jaar en dat is fors meer dan het nationaal gemiddelde. Zo’n 83% overweegt na het bezoek bij de exposanten te gaan kopen. De waardering is eveneens toegenomen; 88% van de mensen is tevreden over het bezoek aan TuinIdee (ten opzichte van 80% in 2013). Voor de bezoekerswering van 2015 maakt TuinIdee naast haar eigen database ook gebruik van de database die is opgebouwd uit de 75.000 bezoekers van de FLORALIËN Nederland.
 

Inspiratietuinen met prijskaartje

De samenwerking met LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur is verlengd. De architecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk zijn verantwoordelijk voor de creatieve invulling van TuinIdee zoals de aangelegde inspiratietuinen en decors. Op TuinIdee 2015 zal er veel aandacht zijn voor leven in de tuin, duurzame materialen en optimale benutting van de tuin. Op verzoek van bezoekers wordt per voorbeeldtuin een prijsindicatie gegeven en zullen plantennamen op detailniveau te vinden zijn.
 

Nieuwe onderwerpen

TuinIdee 2015 zal inspelen op het wensenlijstje die bezoekers hebben afgegeven. Dat betekent meer aandacht voor vijvers en water in de tuin, moestuinieren, deco, buitenkeukens, barbecues, food en streekproducten en exclusieve tuininrichting. Een aantal onderwerpen wordt in themapaviljoens ondergebracht. Daarnaast komen de informatieve onderdelen als het Tuintheater, het TuinLab, de kwekersmarkt, de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg en de kunstroute terug. Gezien het grotere belang van het bereiken van de consument, de uiteindelijke klant, en de positieve ervaringen van de deelnemers verwacht TuinIdee 2015 meer exposanten.
 

Adviescommissie

TuinIdee 2015 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een adviescommissie bestaande uit onder meer: Rokus den Boer, Marketing en Sales directeur in-Lite Design, Lodewijk Hoekstra, founder NL Greenlabel, Remy Hoogland, adviseur Ecolan rubber vijverfolie, Brenda Horstra, adjunct Directeur & PR Tuinbranche Nederland, Flip van Leeuwen, directeur Groei & Bloei, Pieter van der Linden, Country Group Head Benelux Bayer Environmental Science, Roy Noordhoek, directeur GRS Retail, Henk Raaijmakers, voorzitter ZLTO vakgroep Bomen en Vaste Planten, Egbert Roozen, directeur VHG Branchevereniging voor ondernemers in het groen, André van Sleeuwen, eigenaar Van Sleeuwen Hoveniers, Jurgen Smit, Hovenier, columnist en auteur, Patrick van den Tillaart, Manager Business Groep Tuin & Bouw MBI De Steenmeesters, René Verdaasdonk, eigenaar Kwekerij Jos Verdaasdonk, Jos Voncken, directeur Retail, Boerenbond Retail, Marion Vermeulen, eigenaar De Buitenkamer, Warre de Vroe, directeur Alpha Communications, Esther de Waard, Brandmanager Bloemenbureau Holland.
 
TuinIdee 2015 is op donderdag 26 februari open van 10.00-18.00 uur, vrijdag 27 februari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 28 februari en zondag 1 maart van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs € 16,- , kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl

Noot voor de redactie (niet ter publicatie):
Meer informatie via mw. Juul Janssen van 2XPO C.V., tel. 073 629 39 39 of j.janssen@2xpo.nl
Op verzoek is rechtenvrij beeldmateriaal van hoge resolutie beschikbaar.
Uiteraard staan wij open voor samenwerking nader te bespreken.
 
 
Klik op de afbeelding om het persbericht te downloaden

TuinIdee op Twitter

MijnTuinIdee Nu al record aantal dagvlinders in november. Gisteren, naast atalanta's nog bont zandoogje! http://t.co/WqxTlbPUZH http://t.co/7mpBOovWJu - 2 dagen geleden
MijnTuinIdee Op zoek naar een natuurlijke #kerstboom met weinig onderhoud? Zoek niet verder, maak 'm zelf! http://t.co/ig5km6aNgO - 2 dagen geleden
MijnTuinIdee #Groen, je kan het dak op! http://t.co/SOzBPn4Mde - 4 dagen geleden
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
TuinIdee wordt georganiseerd door 2XPO C.V., een joint venture van Libéma en VNU Exhibitions Europe.© 2014 2XPO C.V.