Componeer je eigen tuin


"Het komende tuinseizoen staat bol van nieuwe energie en vernieuwing.
De tuin is voor steeds meer mensen de plek waar ze hun vrije tijd graag doorbrengen, en niet per se tuinierend. Het is vooral belangrijk dat je die tuinvorm vindt die bij je past.

TuinLab

TuinIdee 2013 is compleet vernieuwd en tuinvoorbeelden nemen op deze jubileum editie een belangrijke plaats in. TuinIdee zal U als bezoeker op een gemakkelijke en toegankelijke manier inspireren en informatie geven voor de tuin van uw dromen en is een voorproefje van het komende tuinseizoen. Dit jaar is er ook het TuinLab waar deskundigen u bijstaan om zelf uw tuin te ontwerpen en in te richten.

Italië Paviljoen La Dolce Vita

Italië is helemaal hot en niet alleen als vakantieland. La Dolce Vita: Het goede leven uit Italië vindt u op TuinIdee terug in het Italiaans paviljoen, met een prachtige Italiaanse tuin en bedrijven die het Italiaanse leven vertegenwoordigen met de mooiste buitenmeubelen, bijzondere terra cotta, mediterrane tuinplanten maar ook andere life-style en culinaire producten.
 

Climate proof wonen

TuinIdee zal aandacht besteden aan duurzame en energiebesparende tuinproducten. Samen met specialistische deelnemers richten wij een 'energie boulevard' in waar alle mogelijkheden voor climate proof wonen aan u gepresenteerd worden. Zon en licht, de dynamiek van water en de tuin als isolatie zijn voorbeelden die aan bod komen.
 

Binnen & buiten

De behoefte om het buitenseizoen te verlengen wordt steeds groter. Dat is o.a. terug te zien aan de bijzondere buitenruimtes die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn. Zoals de mooiste glashuizen, veranda's, decoratieve tuinhuizen en excentrieke gazebo's. Maar TuinIdee gaat verder want voor dit tuinthema wordt een opvallend 'glashuis' gebouwd waarin ook alle creatieve gebruiksmogelijkheden aan U gepresenteerd worden."

Bert Huls
Tuin
- en landschapsarchitect